Harper Putinile: mul on sulle öelda vaid üht - lahku Ukrainast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stephen Harper (keskel) Brisbane'is.
Stephen Harper (keskel) Brisbane'is. Foto: SCANPIX

Kanada peaminister Stephen Harper nõudis täna Vene presidendilt Vladimir Putinilt vägede väljatõmbamist Ukrainast.

Harperil oli Putinile Austraalias Brisbane'is peetaval G20 tippkohtumisel edastada järsk sõnum, kui Vene riigipea talle kätlemiseks lähenes. «Ma võin sinuga kätelda, ent mul on sulle öelda vaid üht: sa pead Ukrainast lahkuma,» vahendas Harperi pressiesindaja Jason MacDonald peaministri sõnu Putinile.

«President vastas, et kahjuks on see võimatu, kuna me ei ole seal,» ütles Kremli pressisekretär Dmitri Peskov Interfaxile. Tema sõnul tervitasid Putin ja Harper teineteist ja pidasid lühikese vestluse.

Kanada on Venemaa Ukraina-vastase agressiooni üks valjuhäälsemaid kriitikuid.

«Ma võin sinuga kätelda, ent mul on sulle öelda vaid üht: sa pead Ukrainast lahkuma,» vahendas Harperi pressiesindaja Jason MacDonald.

Kanadas on üle 1,2 miljoni ukraina päritolu kodaniku, nende hulgas astronaut Roberta Bondar, hokilegend Wayne Gretzky ja endine Kanada kindralkuberner Ray Hnatyshyn.

Kanada tunnustas 1991. aastal esimesena Ukraina iseseisvust ja on viimastel kuudel kritiseerinud kõige teravamalt Venemaa tegevust Ida-Ukrainas. Kanada on kehtestanud Venemaale sanktsioonid ning Ukrainasse saadetakse humanitaarabi, mittesurmavat sõjavarustust ja valimisvaatlejaid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles