Küsitlus: Ligi 60 protsenti venelastest kiidab Putinit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa peaminister Vladimir Putin
Venemaa peaminister Vladimir Putin Foto: SCANPIX

Venelastele meeldib, et nende peaminister Vladimir Putin tõstab välismaal Moskva mainet ning elustandardit. Samas kritiseeritakse teda korruptsiooni ja oligarhia marginaalses ohjeldamises. Nii selgus uuest arvamusuuringust.

Sõltumatu mittetulundusliku uurimisasutuse Levada Keskus poolt korraldatud küsitlus näitas, et Putini maine on üldiselt positiivne. 59 protsenti vastanutest ehk vaid neli protsenti vähem kui varem ütles, et nende peaminister teeb head tööd, vahendab Reuters.

23 protsenti tunnustas Putini tegevust Läänega suhete paranemises, 20 protsenti kiitis teda elustandardi tõstmise eest. 19 protsenti kiitis Putinit Venemaa positsiooni tugevdamises maailmas.

Samas pidas 37 protsenti vastanutest Putini korruptsioonivastast võitlust liiga nõrgaks. 24 protsenti kritiseeris peaministrit miljardäridest ärimeeste võimu väheldases ohjeldamises ning 18 protsenti arvas, et ta ei ole kuritegevusega suutnud piisavalt võidelda.

Küsitlus viidi läbi 23.-26. juulil ning selles osales 1600 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles