NATO: Vene sõjalennukite aktiivsus võib ohustada Euroopa lennuliiklust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA õhujõudude foto sellest, kuidas nende F-15 hävitaja pidi Alaska lähistel saatma venelaste Tu-95 pommitajat.
USA õhujõudude foto sellest, kuidas nende F-15 hävitaja pidi Alaska lähistel saatma venelaste Tu-95 pommitajat. Foto: SCANPIX

Venemaa sõjalennukite tegevuse aktiviseerumine rahvusvahelises õhuruumis võib ohtu seada Euroopa tsiviillennuliikluse, hoiatas NATO peasekretär Jens Stoltenberg täna Briti ajalehes Daily Telegraph.

«Nad [Vene õhujõud] suurendasid aktiivsust NATO piiride lähedal,» ütles Stoltenberg usutluses.

Stoltenbergi sõnul eiravad rahvusvahelises õhuruumis viibivad Vene pommitus- ja luurelennukid tihti üldiseid ohutusnõudeid.

«Probleem on selles, et paljud vene piloodid ei lülita sisse oma sidesüsteeme, nad ei teata oma lennuplaanidest ning ei võta ühendust tsiviillennudispetšeritega. Kõik see kätkeb ohtu tsiviillennuliiklusele, eriti siis, kui suurenes venelaste aktiivsus, kuna neil on rohkem sõjalennukeid õhus,» ütles NATO peasekretär.

Ta kutsus Venemaad järgima lennuliikluse reegleid ülekoormatud õhuruumis.

Stoltenberg märkis, et sõjalennukite lendamises rahvusvahelises õhuruumis ei ole midagi ebaseaduslikku, kuid need peavad toimuma kooskõlas kehtivate normidega, kontakteerudes tsiviillennujuhtimisteenistustega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles