Argo Ader kavatseb annetajatele raha tagasi kanda

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Argo Ader ja Jarmo Ader
Argo Ader ja Jarmo Ader Foto: Viktor Burkivski / Jarmo Ader

Tuntud personaaltreener Argo Ader kirjutas täna oma Facebooki kontol, et Tais õnnetusse sattunud poeg Jarmo on nüüd haiglast väljas ja füüsiliselt enam-vähem terve, ent ta vajab jätkuvalt ööpäevaringset valvet ja ravi, sest noormehel on suur ajukahjustus.

«Kindlasti olete märganud, et viimastel päevadel on levitatud spekulatsioone ja õelaid kommentaare Jarmo õnnetuse kohta. Ma ei saa aru, kus on nende inimeste süda. Mul on siiralt kahju, et selliseid asju üldse mõeldakse ja avaldatakse ja see teeb haiget kogu minu perele, eriti sellisel raskel ajal kui me oleme kaugel ära ja keskendunud ainult poja ravimisele, nii et ei ole võimalik iga päev meedia pärimistele vastata ja üha uusi spekulatsioone ümber lükata,» kirjutas Argo Ader sotsiaalmeedias.

Ta nentis, et fakt on see, et tema pojaga juhtus mootorrattaõnnetus, milles ta sai tugevaid ajukahustusi, kuid kuidas see täpselt juhtus, ei ole veel täpsemalt teada, sest uurimine alles käib ning Tais on sääraste asjade kohta infot märksa keerulisem saada kui näiteks Eestis.

«Jah, poeg on nüüd haiglast väljas ja füüsiliselt enamvähem terve, sest ta on tugev poiss, aga ta vajab jätkuvalt ööpäevaringset valvet ja ravi, sest ajukahjustus on suur. Arst ütles eilsel ülevaatusel, et Jarmo on füüsiliselt üllatavalt hästi paranenud, aga et ajukahjustusest taastumiseks võib minna veel aasta aega,» lisas Ader, kelle sõnul on järgmine samm viia Jarmo erinevate spetsialistide juurde. Kohe, kui arstid lubavad, plaanib isa tuua Jarmo Eestisse ravile, kus teda ootab juba pikk taastusravi.

«Jarmo on võitleja ja me võitleme tema kõrval koos edasi. Ma tänan südamest Teid kõiki, head sõbrad, et Te olete meid toetanud ja uskunud. Minu pere ei unusta seda kunagi.»

3400-eurone arve on tasutud

Aderi kinnitusel on tasutud haiglakulud, mille suuruseks oli 3400 eurot. «Ravi veel kestab, arstidega kohtumised ees, nii et kulusid tuleb juurde ja lõplikku summat veel ei tea. Koju jõudes vajab Jarmo täiendavaid uuringuid ja taastusravi. Kodus tal ravikindlustust pole, sest ta on olnud aasta ära, mis tähendab et Eesti uuringute ja taastusravi eest peame nagunii ise maksma,» kirjutas ta.

Samuti lisas ta, et kui tuli teade, et poeg on kaugel maal raskes seisus haiglas, oli isa ainus mõte jõuda poja juurde. «Eks iga lapsevanem mõistab. Polnud teada palju ravi maksab, teada oli ainult see, et poeg oli raskes õnnetuses ja ajukahjustusega koomas haiglas. Nagu ma olen siin varem ka kirjutanud, siis meie pere helistas kohe läbi Eesti suuremad kindlustusfirmad, kus on perel ka varem kindlustusi olnud, ka IFi ja öeldi, et Jarmol kindlustust pole.»

Isa kavatseb annetused tagasi kanda

Kui annetusi oli kogunud juba üle 20 000 euro, sai Argo Ader kindlustusfimalt kõne, et ehkki päev varem öeldi talle, et pojal puudub kindlustus, siis tegelikult on tal see olemas. «Nüüdseks on selge, et kulud siin Tais tulevad kardetust väiksemad ja me saame ise hakkama. Alguses oli küll mõte, et kui annetustest midagi üle jääb, teeks fondi, aga kuna me annetusi kasutama ei pea, siis arvan, et on õigem annetused headele inimestele tagasi kanda. Nii saavad nad oma soovi järgi ise aidata kedagi.»

Kuigi pojal Eestis ravikindlustust pole ja uuringud ja taastusravi peab pere ise täies ulatuses maksma, kinnitab Ader, et püüab oma jõudude ja sõprade jätkuva toega kuidagi hakkama saada.

«Teen vajadusel järgmise nädala jooksul kõigile toetajatele tänuga ülekande tagasi, sest mulle on jäänud mulje, et inimesed annetasid ravi jaoks Tais, mitte Eestis. Head annetajad, ma ei unusta Teie südameheadust ja toetust.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles