Samaras: Kreeka taotleb võlaleevendust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka peaminister Antonis Samaras
Kreeka peaminister Antonis Samaras Foto: SCANPIX

Kreeka taotleb täiendavat võlaleevendust preemiana ulatuslike kokkuhoiumeetmete eest, mille eesmärgiks oli vähendada tohutut võlakoormat, ütles peaminister Antonis Samaras pühapäeval.

Samaras kirjutas ajalehes Kathimerini arvamusartiklis, et Ateena taotleb «uut kergendust», rõhutades, et Ateena rakendas «suurimat avaliku sektori võla restruktureerimist riigi ajaloos».

«Riik, millel ei ole jätkusuutlikku võlga, ei saa turgudelt laenata,» kirjutas peaminister ajal, mil Ateena plaanib lõpetada aasta lõpuks Euroopa Liidu osa oma 240 miljardi euro suuruses rahvusvahelises päästepaketis.

Kreeka statistikaameti andmetel peaks riigi majandus tõusma kolmandas kvartalis 0,7 protsenti, lõpetades kuus aastat kestnud languse.

Samarase sõnul on praegu tähtsaim ülesanne tõestada Kreeka suutlikkus võlaga toime tulla.

Peaminister ütles, et opositsiooni nõudmine taotleda võlgade tühistamist on riskantne taktika, mis võib saboteerida seniseid saavutusi.

«Need, kellel on mõttes sellised asjad, juhivad Kreekat tagasi - kas pankrotti, mida me napilt vältisime, või eurotsoonist lahkumisse, mida me samuti napilt ära hoidsime,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles