Porošenko: Ukraina on valmis täieulatuslikuks sõjaks

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina president Petro Porošenko
Ukraina president Petro Porošenko Foto: SCANPIX

Ukraina president Petro Porošenko sõnul on tema riik täieulatuslikuks sõjaks valmis ning ei karda Venemaale vastu astuda.

«Ma saan öelda, et Ukraina on relvarahust kinni pidanud, me oleme valmis kompromissideks ja usume, et konflikti ei pea sõjaliselt lahendama. Venemaa aga lubab üht ning teeb järgmine päev vastupidist,» ütles Porošenko ajalehele Bild antud intervjuus.

«Ma ei karda sõdida Vene vägede vastu ja me oleme valmis täieulatuslikuks sõjaks. Me ei taha sõda, me tahame rahu ja me võitleme euroopalike väärtuste eest. Venemaa aga ei austa ühtegi kokkulepet,» lausus ta.

Porošenko sõnul on Kiiev nüüd paremini ette valmistatud väidetavaks separatistide pealetungiks. «Meie armee on praegu paremas olukorras kui see oli viis kuud tagasi ning meil on terve maailma toetus,» sõnas Ukraina president.

«Üle kõige tahame me rahu, kuid praegusel hetkel peame olema valmis kõige hullemaks.»

Hoolimata 5. septembril sõlmitud vaherahust jätkus pühapäeval Donetski lähedal suurtükituli.

ÜRO andmetel on viimase seitsme kuuga Ida-Ukrainas hukkunud üle 4100 inimese. Kuna piirkonnas on näha sõjaväelaste arvu kasvu, siis on ÜRO väljendanud muret, et olukord pöördub taas sõjaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles