EL kinnitas Kassigi hukkamise järel otsustavust võitluses IS-iga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Humanitaartöötaja Peter Kassig.
Humanitaartöötaja Peter Kassig. Foto: SCANPIX

Euroopa Liit kinnitas pärast USA humanitaartöötaja Peter Kassigi hukkamist, et jätkab otsustavalt võitlust sunniitlikust äärmusrühmitusest Islamiriik (IS) lähtuva ohu vastu.

EL-i välispoliitika juht Federica Mogherini ja humanitaarabivolinik Christos Stylianides märkisid ühisavalduses, et Kassigi ja 18 väidetava Süüria sõjaväelase hukkamine näitab IS-i «otsustavust jätkata oma terroriprogrammi, mis rikub kõiki universaalseid väärtusi ja õigusi».

«Kõik inimõiguste rikkujad tuleb võtta vastutusele. EL-i ei säästa selle eesmärgi saavutamise nimel ühtki jõupingutust,» märkisid Mogherini ja Stylianides. «Oleme kindlalt otsustanud võidelda koos oma regionaalsete ja rahvusvaheliste partneritega IS-ist ning teistest Süüria ja Iraagi terrorirühmitustest lähtuva ohu vastu.»

EL-i liikmed Belgia, Suurbritannia, Taani, Prantsusmaa ja Holland osalevad USA-juhitavates IS-i vastastes õhurünnakutes Iraagis. USA ja Araabia riikide IS-i vastaste õhurünnakutega Süürias pole ühinenud ükski bloki liikmesriik.

IS-i poolt nädalavahetusel avaldatud videol näidati 26-aastase Kassigi ja 18 Süüria sõjaväelaseks nimetatud isiku hukkamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles