Kapo operatiivtöötaja naine: olen väga teadlik, et ta ei pruugi koju tagasi tulla

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader saatest
Kaader saatest Foto: Kanal 2

Millist elu elavad Eesti luuretöötajad ning millega peavad arvestama nende lähedased, selgub juba täna õhtul Kanal 2 eetrisse minevast kuueosalise saatesarja «Eesti luurajad» avaosast «Topelt elatud elud».

Saatetiim suutis esmakordselt Eesti teleajaloos võita eriteenistuste usalduse ning telekaamerate ees avavad oma igapäevatöö tagamaid luure- ja vastuluuretöötajad, kelle töö sisu ja - mõne puhul ka identiteet - on riigisaladus.

«Arusaadavalt jäävad operatsioonispetsiifilised detailid endiselt saladuseks, samuti on varjatud salastatud töötajate välimus. Ettevaatusabinõuna on siin sarjas dubleeritud ka nende inimeste hääled,» selgitas saatejuht Kärt Anvelt.

Esimeses saates saavad lisaks luurajatele sõna nende abikaasad, kelle pingetaluvust ja mõistmist võib Anvelti sõnul meile kõigile eeskujuks seada.

Näiteks märgib kaitsepolitsei varjatud jälgimise töötaja naine, et töö, mida tema mees teeb, ei sobi kindlasti neile, kellele meeldib bravuurikas väljapoole suunatud elu. Ühe kapo operatiivtöötaja abikaasa nendib aga, et nad elavad teadlikult oma elu selliselt, et lahku ei minda kunagi kurjade sõnadega, kuna pole teada, mis järgmine hetk toob. «Jah, ma olen väga reaalselt teadlik sellest, et ta ei pruugi õhtul koju tagasi tulla.»

Saade «Eesti luurajad» algab Kanal 2s täna kell 20.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles