Koolitunnis tapetud õpetaja pere saab linnalt hüvitist

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolitulistamine. Õpetaja Ene Sarapi mälestuseks heisati leinalipud, koolides ja avalikes asutustes aga olid üles seatud musta lindiga küünlad ning fotod hukkunud õpetajast. Pildil mälestuslaud Paalalinna koolis.

ELMO RIIG/SAKALA
Koolitulistamine. Õpetaja Ene Sarapi mälestuseks heisati leinalipud, koolides ja avalikes asutustes aga olid üles seatud musta lindiga küünlad ning fotod hukkunud õpetajast. Pildil mälestuslaud Paalalinna koolis. ELMO RIIG/SAKALA Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi linnavalitsus otsustas Viljandi Paalalinna koolis tunni ajal maha lastud õpetaja Ene Sarapi perele maksta nii novembris kui detsembris toetust, lisaks taotletakse valitsuselt perekonnale rahalist tuge.

«Linnavalitsus otsustas Aavo Sarapile maksta toetust 1023 eurot nii novembris kui detsembris,» ütles Viljandi linnavalitsuse avalike suhete juhataja Johan-Kristjan Konovalov. Kuus makstava toetuse summa on võrdne Eesti teise kvartali keskmise palgaga.

«Saime otsuse teha ainult selle aasta kohta, sest järgmiseks aastaks kohustuste võtmiseks peaksime ettepanekuga minema linnavolikogu ette,» lisas ta. Järgmise aasta toetuse kohta tehakse otsus uuel aastal.

Samuti saatis Viljandi linnavalitsus valitsusele kirja ettepanekuga, et ka riik võiks koolitulistamises hukkunud õpetaja perele hüvitist maksta. Konkreetset summat selles välja ei pakutud. «Valitsus on näidanud valmidust peret toetada,» sõnas Konovalov.

Postimees küsis novembri algul mitmel korral Viljandi linnavalitsuselt ja haridusministeeriumilt, kas hukkunud õpetaja perele makstakse ka hüvitist. Esialgu teatas Viljandi linnavalitsus, et linn hüvitist ei maksa, küll aga oldi abiks matuse korraldamisel ning on võimaldatud perele nõustamist. Haridusministeeriumi avalike suhete osakond andis teada, et otsus õpetaja perekonda erakorraliselt toetada peab tulema linnavalitsuselt ning sel juhul ollakse valmis koostööd tegema. Paar päeva hiljem oligi linnavalitsus ümber mõelnud ning asunud perele hüvitise maksmiseks võimalusi otsima.

Viljandi Paalalinna kooli saksa keele õpetaja Ene Sarap hukkus 27. oktoobril tunni ajal, kui õpilane, 15-aastane Vahur ootamatult teda tulistas. Noormees tunnistas ülekuulamisel oma tegu . Tema arvates ei olnud tal õpetajaga omavaheline läbisaamine hea, kuid poiss tunnistas samas, et pole sellest teistele koolitöötajatele ega vanematele rääkinud. Samas tekkisid poisil ülekuulamisel terviseprobleemid ning ta toimetati haiglasse. Prokurör tellis tema tervisliku seisundi uurimiseks kohtuarstliku ekspertiisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles