Rahanduskomisjon toetas kahe miljoni euro lisamist idapiirile

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
RMK alustas Eesti-Vene kontrolljoone puhastamist 29. oktoobril.
RMK alustas Eesti-Vene kontrolljoone puhastamist 29. oktoobril. Foto: Margus Ansu

Riigikogu rahanduskomisjon tegi täna parlamendile ettepaneku eraldada järgmise aasta riigieelarvest idapiiri väljaehitamiseks täiendavalt ligi kaks miljonit eurot.

Praegu on eelarve eelnõus idapiiri väljaehitamiseks ette nähtud 900 000 eurot ning kui rahanduskomisjoni ettepanek leiab toetust, kulutab riik tuleval aastal idapiiri väljaehitamiseks ligi 2,9 miljonit eurot.

Rahanduskomisjon tegi ettepaneku eraldada siseministeeriumi eelarvest majandamiskulude realt 939 835 eurot piiri väljaehitamise investeeringuteks.

Samuti toetas komisjon miljoni euro tõstmist keskkonnaministeeriumi eelarverealt siseministeeriumile. Komisjoni ettepanek on vähendada loodusväärtuslike maade ostmiseks mõeldud raha miljoni euro võrra ja suunata see siseministeeriumile piiri väljaehitamiseks.

Riigikogu rahanduskomisjoni esimees Rannar Vassiljev ütles Postimehele, et parlament võib eelarve menetlemise käigus võib idapiiri väljaehitamiseks veel täiendavalt raha leida.

Rahandusminister Jürgen Ligi ütles oktoobri lõpus enne tagasiastumist, et tema hinnangul oleks võimalik leida riigieelarve eelnõus idapiiri väljaehitamiseks täiendavalt kolm miljonit eurot ehk kokku kuluks piiri ehitamiseks 3,9 miljonit eurot.

«Kas sealt on veel võimalik eraldada, see selgub veel menetluse käigus, on võimalik ka kolmandaks lugemiseks muudatus ettepanekuid teha,» lausus Sotsiaaldemokraatlikku Erakonda kuuluv Vassiljev.

Rahanduskomisjon toetas täna veel mitmeid riigieelarve eelnõu muudatusettepanekuid, kuid Vassiljevi sõnul olid need põhiliselt tehnilised muudatused.

Rahanduskomisjoni aseesimees, Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluv Sven Sesteri ütles Postimehele, et rahanduskomisjonis ei leidnud täna toetust ükski 23st opositsioonisaadikute esitatud muudatusettepanekust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles