Hongkong asub meeleavaldajaid jõuga ära viima

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Demokraatiameelsete laager Hongkongi Mongkoki piirkonnas.
Demokraatiameelsete laager Hongkongi Mongkoki piirkonnas. Foto: SCANPIX

Hongkongi politsei asub homme jõuga ära viima meeleavaldajaid, kes on üle seitsme nädala tõkestanud linna peamisi magistraale.

Politsei teatas täna, et toetavad täielikult kohtutäitureid, kes asuvad täitma kohtu korraldust vabastada juurdepääs Admiraliteedi piirkonna pilvelõhkujale.

Politsei lubas tänases avalduses resoluutset tegutsemist kõigi vastu, kes kohtutäiturite tööd takistavad, ning hoiatas, et korraldustele mitteallujaid võib ähvardada kriminaalsüüdistus.

Meeleavaldajad alustasid 28. septembril kolmel Hongkongi peamagistraalil istumisstreike, millega toetatakse oma nõudmist vabade valimiste korraldamiseks linnas 2017. aastal.

Homme jõustuv kohtuotsus puudutab üksnes Admiraliteedi linnaosa piirkonda CITIC-i pilvelõhkuja ümbruses. Kohtuotsused on välja antud või arutusel ka teiste meeleavaldajate hõivatud piirkondade tühjendamiseks.

Politseiallika teatel tühjendatakse sel nädalal protestijatest ka Mongkoki piirkond.

Avalik arvamus Hongkongis on hakanud pöörduma meeleavaldajate vastu.

Hongkongi Hiina ülikooli korraldatud küsitlus leidis esimest korda alates septembrist, et Occupy liikumise vastaseid on rohkem kui selle toetajaid, kirjutas ajaleht South China Morning Post esmaspäeval. 67 protsenti osalenuist leidis, et meeleavaldajad peaksid koju minema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles