Sajad ebaseaduslikud immigrandid alustasid Kreeka pagulaskeskuses näljastreiki

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illegaalseid immigrandid Kreekas Amygdaleza pagulastelaagris.
Illegaalseid immigrandid Kreekas Amygdaleza pagulastelaagris. Foto: SCANPIX

Sajad ebaseaduslikud immigrandid alustasid täna Kreeka kinnipidamiskeskuses näljastreiki, millega protestitakse pakistanlasest kinnipeetu surma ja elutingimuste pärast ülerahvastatud laagris.

Ateenast kümne kilomeetri kaugusel asuvas Amygdaleza pagulaskeskuses algas streik pärast pakistanlase Mohamed Asfaki surma 6. novembril.

Pakistanist Euroopasse pääseda üritanud Asfakil olid kuid tõsised hingamisprobleemid, kuid rassismivastase ühenduse Keerfa andmetel saadeti pagulane haiglasse alles siis, kui tema olukord muutus eluohtlikuks.

Keerfa teatas, et politsei peksis mõne kuu eest Asfakki teises pagulaskeskuses ning mees palus korduvalt abi oma vigastuste ravimiseks.

Sisserändajad on korduvalt kritiseerinud elutingimusi ülerahvastatud Amygdaleza keskuses, mis ehitati 1000 illegaalile, ent kus praegu elab kaks korda nii palju inimesi.

Kreeka kaudu üritab igal aastal teistesse Euroopa riikidesse pääseda tuhanded immigrante.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles