AÜE kahtlustab Soome Islamiusuliste Ühingut terrorismi toetamises

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Islamiusuline palvetamas. Illustreeriv foto.
Islamiusuline palvetamas. Illustreeriv foto. Foto: SCANPIX

Araabia Ühendemiraatide (AÜE) esindajad kandsid terrorismiga seotud organisatsioonide musta nimekirja Soome Islamiusuliste Ühingu, keda võimud kahtlustavad sidemetes terroristidega, ütlesid täna Soome välisministeeriumi esindajad.

Ministeeriumi andmetel oli tõlkevea tõttu varasemalt nimekirja sattunud ka Soome Tatarlaste Ühendus.

Soome välisministeeriumi sõnul pole Araabia Ühendemiraadid ühingu nimekirja kandmist täpsemalt põhjendanud.

Ühingut otseselt terrorismis ei süüdistata.

«Nad viitavad terrorismi rahastamisele või [terroristide] väljaõpetamisele, kuid ei täpsusta ühingu täpset rolli nendes,» ütles ministeeriumi pressiesindaja Vesa Häkkinen uudisteagentuurile STT.

Välisminister Erkki Tuomioja sõnul üritatakse juhtumi asjaolusid täpsemalt välja selgitada. Tema hinnangul suudetakse Soomes paremini hinnata, kas riigis tegutseval organisatsioonil on ühendusi terrorismiga või mitte.

«[Soome] järelvalvet teostavatelt ametkondadelt pole taolist teavet siiani tulnud,» ütles Tuomioja.

Välisministri sõnul on sarnased küsimused ka teistel Skandinaaviamaadel. Kõnealuses nimekirjas on ka Rootsis ja Norras tegutsevaid organisatsioone.

«Vaatame, kas teeme selles küsimuses [omavahel] koostööd,» lisas Tuomioja.

Araabia Ühendemiraatides käis asjaolusid selgitamas Soome suursaadik Ilkka-Pekka Similä. Soome Tatarlaste Ühenduse sissekandes tehtud kirjaviga tehti kindlaks suursaadiku järelpärimiste käigus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles