Hirv lõhkus USA eesti kiriku kontori sisustuse

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hirv
Hirv Foto: SCANPIX

Hirv tungis esmaspäeva hommikul akna kaudu Ameerika Ühendriikides Lakewoodi Pühavaimu kiriku kontorisse, tekitas seal suure segaduse ja põgenes.

Eesti luterliku kiriku pastor Thomas Vaga ütles Absury Park Pressile, et ta ei saa siiamaani aru, kuidas õnnestus metsloomal nii väikese akna kaudu hoonesse tungida.

Vagale helistas esmaspäeva hommikul kell 7.30 kiriku kontori kohal elav hooldaja, kes andis teada, et kontori aken on lõhutud ja keegi on tõenäoliselt hoonesse sisse murdnud. Vaga sõnul muretses ta kõige rohkem kiriku kontoris hoiatavate Eesti ajalooliste dokumentide pärast.

Veidi hiljem helistas kiriku hooldaja uuesti ja teatas, et oli vaadanud üle turvakaamera video, millest selgus, et sissetungija oli hirv.

Sündmuskohale jõudes nägi kiriku kontori sisustus välja nagu mõrvapaik. Mööbel oli paigast nihutatud, põrandal vedelesid raamatud ja klaasikillud ning kõik kohad olid verd täis. Vaga oli segipaisatud kontorit nähes veendunud, et leiab surnud hirve, kuid kohapeal selgus, et loom oli sama akna kaudu välja hüpanud ja ära jooksnud.

Politsei hinnangul kaotas hirv kiriku kontori kõrgete müüridega sisehoovis suunataju, üritas paanikas ära joosta ja hüppas nii juhuslikult aknast sisse.

Eesti pagulased asutasid USAs New Jersey osariigis Lakewoodi Pühavaimu koguduse 12. veebruaril 1949.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles