Stoltenberg: Venemaa jätkab Ukraina destabiliseerimist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO peasekretär Jens Stoltenberg.
NATO peasekretär Jens Stoltenberg. Foto: SCANPIX

Venemaa jätkab Ukraina destabiliseerimist, ütles NATO peasekretär Jens Stoltenberg teisipäeval.

Stoltenberg rõhutas, et NATO soovib nagu ka Euroopa Liit Ukraina kriisi rahumeelset lahenemist ning loodab Venemaa osalusele selles protsessis.

«Nagu EL, nii soovib ka NATO Ukraina kriisile rahumeelse lahenduse saavutamist läbirääkimiste teel,» ütles Stoltenberg Brüsselis ajakirjanikele.

Seejuures tuleb Moskval tema sõnul teha kujunenud olukorras valik - kas osaleda rahuprotsessis või leppida üha kasvava rahvusvahelise isolatsiooniga.

«Moskval on valida: kas olla osa rahumeelsest lahendusest või jätkata isolatsiooni teed. Rahvusvaheline üldsus kutsub Venemaad olema osa lahendusest,» ütles NATO peasekretär, kannustades Moskvat kurssi muutma ning täitma septembris allkirjastatud relvarahuga endale võetud kohustusi.

«Kuid hetkel näeme, et Venemaa destabiliseerib Ukrainat endiselt. Me näeme sõjaväelaste, varustuse, tankide, suurtükkide ja õhutõrje eesliiniseadmete ümberpaigutamist,» tõdes NATO peasekretär.

«Nii Ukraina territooriumil kui ka Venemaal piiri vahetus läheduses on näha vägesid, suurtükke ja õhutõrjerelvastust. Tegemist on äärmiselt tõsise vägede koondamisega,» ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles