Galerii: sotsid jätkavad kriitika kiuste Tammsaare-kampaaniaga

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sotsiaaldemokraadid loevad täna kella 19-ni Tallinnas Tammsaare pargis ette A. H. Tammsaare «Tõe ja õiguse» viiendat osa. A.H.Tammsaare muuseum taunib Eesti tuntuma kirjaniku nime kasutamist Sotsiaaldemokraatliku Erakonna valimiskampaanias.

Teiste seas loevad Tammsaare mõtliku pilgu all «Tõde ja õigust» sotside juht Sven Mikser, Indrek Saar, Eiki Nestor, Andres Anvelt, Helmen Kütt, Jaak Allik ja Tiit Tammsaar, samuti Andrei Hvostov ja Hardi Volmer.

«Tammsaare «Tõe ja õiguse» viiendas osas jõuab lõpule ühe põlvkonna lugu ning algamas on uue põlvkonna lugu. See on sarnane meie tänase Eestiga, kus poliitikas on tegev uus põlvkond ning lõppema hakkab kapitalistlik amokk ja ees seisavad uued väljakutsed,» põhjendas teose valikut sotsiaaldemokraatide peasekretär ja riigikogu liige Indrek Saar.

Sotsiaaldemokraatlik Erakond teatas eile, et alustab välikampaaniaga, millega tähtsustatakse sotsiaaldemokraatide ideede ja vasakpoolsete mõtlejate keskset rolli Eesti riigi rajamisel ja hoidmisel ning kutsutakse inimesi kaasa mõtlema uue Eesti loo üle.

Sotsiaaldemokraatlike ideede eestvedajana nimetavad sotsid oma kampaanias kirjamehi Gustav Suitsu, Eduard Vildet, Friedebert Tuglast ja Anton Hansen-Tammsaaret.

A.H.Tammsaare muuseum taunib Eesti tuntuma kirjaniku nime kasutamist Sotsiaaldemokraatliku Erakonna valimiskampaanias, kuna kirjaniku elukäigu uurijate kinnitusel ei saa teda seostada kindla erakondliku sümpaatiaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles