Sajad IT-eksperdid hakkavad Eestis «mängult» küberrünnakuid tõrjuma

Marian Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Peale ligi 400 IT-eksperdi osalevad esmakordselt sel nädalal Tartus toimuval NATO küberkaitseõppusel vaatlejatena ka eraettevõtete, ülikoolide ja teadusasutuste esindajad.

Õppuse «Cyber Coalition» stsenaariumi kohaselt tuleb osalejatel tõrjuda simuleeritud küberrünnakuid ametkondade arvutivõrkudele, teatas kaitseväe peastaap.

Infotehnoloogia eksperdid, õigusala spetsialistid ja valitsusametnikud harjutavad küberintsidentidele operatiivset reageerimist, koostöö koordineerimist ning ühist otsuste vastuvõtmise protsessi.

Õppusel, mida juhitakse Tartust, Kaitseväe Ühendatud Õppeasutuste matkekeskusest, kasutatakse NATO küberharjutusvälja. Osa võtab eksperte 28st NATO partner- ja liikmesriigist. Teiste hulgas näiteks ka Soomest, Rootsist, Šveitsist ja Iirimaalt.

Cyber Coalition on suurima osalevate riikide arvuga NATO küberkaitseõppus, kus ligi 100 osaleja võtab õppusest osa Tartus ning ligi 300 osalejat üle maailma. Esimene sarnane õppus viidi läbi 2008. aastal Brüsselis ja Monsis, Belgias, 2009. aastal kaasati lisaks NATO ametkondadele ka liikmesriikide esindajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles