Riigikogu liikmeks sai Kalmer Lain

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalmer Lain rulluisumaratonil
Kalmer Lain rulluisumaratonil Foto: Karli Saul

Riigikogu juhatus otsustas, et alates homsest asub parlamenti Kalmer Lain.

Tabivere senine vallavanem Lain sai riigikokku asendusliikmena seoses sellega, et Mati Raidma volitused peatusid tema nimetamise tõttu valitsuse liikmeks ja asendusliige Reno Laidre astus tagasi.

Lisaks Tabivere vallavanema ametile ka Jõgeva linnavolikogu esimehena töötav Lain oleks peaaegu parlamenti pääsenud juba Igor Gräzini asendusliikmena, kes pidi minema europarlamenti. Lain jõudis Tabivere vallas juba lahkumispeogi maha pidada, kuid paar päeva hiljem tuli tal tööle naasta, sest selgus, et Gräzini asemel saadab Reformierakond europarlamenti siiski toona välisministri ametit pidanud Urmas Paeti.

Nüüd avanes Lainile aga uus võimalus.

President Toomas Hendrik Ilves nimetas eile peaministri ettepanekul ametisse kaks uut Reformierakonna ministrit – senisest keskkonnaministrist Keit Pentus-Rosimannusest sai välisminister ja tema senise portfelli võtab omakorda üle riigikogu liige Mati Raidma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles