RMK asub piiriala puhastama ööpäevaringselt

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
RMK metsatraktor Eesti-Vene kontrolljoont puhastamas.
RMK metsatraktor Eesti-Vene kontrolljoont puhastamas. Foto: Margus Ansu

Oktoobri lõpus valitsuse korraldusel Eesti-Vene kontrolljoont puudest puhastama asunud riigimetsa majandamise keskus (RMK) lisab töödele hoogu ning langetab puid alates teisipäevast ööpäevaringselt.

RMK kommunikatsioonijuhi Katre Ratassepa sõnul on praeguseks raadatud 1,6 kilomeetrit piiririba ja 18 hektari suurusel alal ning töid teostatakse kolme masinaga.

«Alates teisipäevast toimuvad puhastustööd piirialal ööpäevaringselt – nii saavad masinad maksimaalselt koormatud, mehed rohkem tööd teha ning piirilõik saab samuti loodetavasti rutem võsast ja puudest puhtaks,» rääkis Ratasepp BNSile.

Tema sõnul sõltub väga palju ilmast ehk kas tuleb metsatöödeks piisavalt külma. «Paljud alad on väga pehme pinnasega. Igaljuhul on eesmärgiks saada aastavahetuseks Parmu küla juures olev piirilõik valmis, muu riigi omanduses olev ala aga kevadeks,» ütles Ratasepp.

Teisipäeval käisid RMK inimesed koos politsei- ja piirivalveameti (PPA) esindajatega üle vaatamas freesitud prooviala ning peagi kuulutatakse välja hange freesimistööde tegemiseks puhastatud alal. Freesimise käigus saab puhastatud maa-ala tasaseks, kännud, oksad  ja peenem võsa hakitakse. Freesitakse kogu puhastatud ala.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles