Putin parafraseeris Al Caponet

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin 2010. aastal  Ižmaši relvatehases.
Vladimir Putin 2010. aastal Ižmaši relvatehases. Foto: SCANPIX

Venemaa president Vladimir Putin parafraseeris Moskvas toimunud sõjaväetehnika näitusel tuntud ameerika maffiabossi Alphonse Gabrieli ehk Al Caponet.

«Viisakad soomukid? Viisakuse ja relvaga saavutab märksa rohkem kui lihtsalt viisakusega,» (vene k «С помощью вежливости и оружия можно добиться гораздо большего, чем просто с помощью вежливости.») olevat uudisteagentuuri Interfax andmetel öelnud Putin Venemaal ehitatud soomukitele viidates.

Vene meedia teatel parafraseeris riigipea Al Caponele omistatud kuulsat aforismi: «Naeratusega saavutab palju, kuid veelgi rohkem saavutab naeratuse ja relvaga.» (ing k «You can go a long way with a smile. You can go a lot further with a smile and a gun.»)

Putin on terminit «viisakas» kasutades pälvinud ka varem avalikku tähelepanu. Riigipea nimetas «viisakateks inimesteks» eraldusmärkideta Vene sõjaväelasi, kes okupeerisid kevadel Krimmi, mis hiljem ka annekteeriti.   

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles