Meediaekspert: venekeelse telekanali suurim vaenlane on meie poliitikute teadmatus

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Seekordses ETV saates «Vabariigi kodanikud» diskuteeriti peamiselt kavandatava venekeelse telekanali eesmärkide ja otstarbekuse küsimuses.

Venekeelse telekanali loomist pooldav meediaekspert Raul Rebane rõhutas, et tänapäeval on televisioon mitte lihtsalt saadete järjestamine, vaid suhtluskeskkond ja riigi kohus on see luua ning juba psühholoogiliselt on vene elanikkonnale televisioon väga tähtis, vahendas ERR Uudised.

Rebase hinnangul on projekti suurim vaenlane meie poliitikute teadmatus, sest nende kommunikatiivsed teadmised on väga väikesed, võrreldes kas või idanaabri poliitikute omaga.

Ajakirjanik ja poliitikasse pürgiv Andrei Hvostov on seevastu veendunud, et uus telekanal kukub läbi, lisades, et kanalit võetaks automaatselt kui Eesti riigi propagandat.

«Ehk kui seada eesmärgiks, et tuleb selline venekeelne telekanal rahvusringhäälingu juurde, mis muutub aasta ajaga kõige vaadatavamaks, usaldusväärsemaks kanaliks Eestis elava venekeelse elanikkonna hulgas - loomulikult mitte!» sõnas ringhäälingu nõukogu esimees Agu Uudelepp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles