Hollande: ISi hukkamisvideos oli näha kahte prantslast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse president François Hollande Canberras asuvas Australia Rahvusgaleriis 19. novembril kõnet pidamas.
Prantsuse president François Hollande Canberras asuvas Australia Rahvusgaleriis 19. novembril kõnet pidamas. Foto: SCANPIX

Prantsuse president François Hollande kinnitas kolmapäeval, et sunniitliku äärmusrühmituse Islamiriik (IS) videol Süüria sõdurite hukkamisest oli kaks pühasõdalastega liitunud prantslast.

Prantslasi on näha pühapäeval avaldatud jõhkras videos, milles näidatakse 18 Süüria sõjavangi ja USA humanitaarabitöötaja Abdur-Rahman (varem Peter) Kassigi hukkamist.

«Praeguseks saame öelda vaid seda, et videol on kaks prantslast,» ütles Hollande Canberras ühisel pressikonverentsil Austraalia peaministri Tony Abbottiga. «Ühe tuvastamine on lõpule viidud ja teise puhul on protseduur pooleli,» lisas ta.

Prantsuse prokurörid on kinnitanud, et üks videos nähtav prantslane on 22-aastane Normandiast pärit Maxime Hauchard.

Hollande'i sõnul ei ole selge, mis rolli prantslased hukkamistes etendasid ja selle «peab välja selgitama õigussüsteem».

Prantsuse siseminister Bernard Cazeneuve ütles Pariisis, et Hauchard suundus Süüriasse 2013. aasta augustis, olles eelnevalt viibinud 2012. aastal Mauritaanias.

Süüria ja Iraagi relvakonfliktidest arvatakse olevat osa võtnud ligi 1000 Prantsuse kodanikku. Valitsuse hinnangul on praegu Süürias ja Iraagis ligi 375 prantslast. Kolmkümmend kuus Prantsuse kodanikku on konfliktides elu jätnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles