New Yorgi osariigis möllanud lumetorm nõudis inimelusid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USA New Yorgi osariigi Buffalo piirkonda tabas teisipäeval võimas varajane lumetorm, jättes inimesi autodesse ja majadesse lõksu ning nõudes vähemalt kuus inimelu, teatasid võimud.

Paljud piirkonnad Buffalost lõunas Niagara joa juures kattusid vähem kui 24 tunniga kuni viie jala (rohkem 1,5 meetri) paksuse lumekihiga.

«Mõned piirkonnad meie maakonnas saavad kolme päevaga aasta normi lund,» ütles Erie maakonna juht Mark Poloncarz kohalikule meediale, lisades, et kolm inimest said lund rookides infarkti ning neljas lumme kinni jäänud auto lükkamisel.

Erie maakonna võimud kehtestasid liikluskeelu.

New Yorgi osariigi kuberner Andrew Cuomo ütles, et appi on kutsutud rahvuskaart.

Ilm oli teisipäeval talviselt külm kogu USA-s. Lõõtsuv tuul ja jäised teed põhjustasid arvukalt liiklusõnnetusi, mitmel pool suleti koolid.

Isegi karmide ilmaoludega harjunud kirdeosariikide jaoks oli teisipäevane lumetorm hullem, kui keegi mäletab.

New Yorgi, New Hampshire' ja Michigani osariigis on surma saanud vähemalt kuus inimest. Lumevaalude tõttu suleti 212 kilomeetri pikkune lõik New Yorgi osariiki läbivast tähtsaimast kiirteest.

Vähemalt 150 inimest jäi autoga lumme kinni ja pidi tunde vabastamist ootama. Niagara ülikooli korvpallinaiskonnal kulus lumelõksus lausa 17 tundi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles