Vargus Tallinna tänaval jättis ümbritsevad inimesed külmaks

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kodanikujulguse aumärgi pälvinud Villi Martinson asus Tallinna bussipeatuses avalikult naiselt keti kaelast tõmmanud varast jälitama. Ehkki ümber oli veel inimesi, siis nemad sündmusele ei reageerinud.

7. juunil sõitis Villi Martinson Tallinnas autoga, kui märkas Siili bussipeatuse läheduses, et üks naine lebab maas.  Kuna ta arvas, et naisel on mingi terviserike, aeglustas ta sõitu, et abi pakkuda. Samas pani ta tähele, et kannatanust eemaldub joostes üks mees. Villi uuris kannatanult juhtunu kohta ja viimane ütles, et langes röövi ohvriks.

Bussipeatuses oli veel inimesi, ent nemad Martinsoni meenutuste kohaselt ei reageerinud sündmusele kuidagi. Ei haaranud ka telefoni, et politseile teatada. «Esimene mõte oli, vaadates neid teisi inimesi, et kui mina midagi ei tee, kes siis üldse midagi teeb? Kes minu tütre kaitseks välja astub?» lisas Martinson.

Martinson asus varast esialgu autoga, hiljem joostes jälitama. Ta nendib, et hirmu ta esialgu ei tundnud, sest adrenaliin oli suur, ent olukord oleks võinud ka temale ohtlikuks muutuda.

Mehe kätte saanud, võttis ta temalt ära röövitud kaelaketi. Röövel pääses siiski põgenema. Martinson pöördus politsei poole ja tänu tema tunnistusele ning auto pardakaamera salvestusele õnnestus politseil mõned päevad hiljem röövel tabada. Röövel tunnistas üles veel mitu sarnast kuritegu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles