Rõivas: kõik parteid saaksid teha valimisklipi Ämari lennuväljal

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Peaminister Taavi Rõivas ei nõustu süüdistusega, nagu oleks ta kasutanud valitsusjuhi positsiooni ära Reformierakonna valimisklipi tegemiseks Ämari lennuväljal ning tema sõnul saaksid soovi korral seda teha ka teised parteid.

«Valimisklipp sai filmitud erakonna esimehena ja selle leppis kokku erakond. Kõik toimus seaduslikult ja kooskõlastused tehti korrektselt. Ka teistel erakondadel on võimalik seda paluda ja küllap antakse see neile kooskõlastus. See on õhubaasi enda otsustada. Ämaris on filmitud väga erinevaid kaadreid filmide ja muude asjade jaoks,» ütles Rõivas Postimehele.

Rõivas märkis, et ta täitis klipi filmimise päeval Ämari lennuväljal ka peaministri rolli, tutvudes Saksa hävitajatega Eurofighter ning kohtus Eestis teenivate Saksa õhuväelastega. Samas ta rõhutas, et klipi tegi ta erakonna esimehena.

Rõivase sõnul on Ämari lennuväli üks Eesti julgeoleku sümboleid, samamoodi nagu Stenbocki maja on üks Eesti riigi sümboleid.

«Kui teiste erakondade esimehed tahaksid teha oma valimisklippi Stenbocki majas, siis mina takistusi ei tee,» lausus Rõivas ja lisas, et võimalusel lubaks ta teiste erakonna juhtidel kasutada klipi filmimiseks ka oma kabinetti..

«Miks ka mitte, kui keegi soovib peaministritooli proovida. Kui ma leian oma töös mahti, kutsun ka ekskursioonigrupid oma kabinetti sisse ja luban tooli peal pilti teha. See ei ole minu, vaid Eesti riigi tool. Kui keegi parlamenti kandideerivatest erakonna juhtidest soovib tulla Stenbocki majaga tutvuma, siis ma võin talle ise tuuri teha ja rääkida sellest, kuidas peaministri töö käib. Nad võivad mulle helistada ja küll me hakkama saame,» ütles Rõivas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles