Vassiljev riigieelarvest: sotsid pole tundnud, et oravakarvad hingamist takistaksid

Karin Kangro
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannar Vassiljev
Rannar Vassiljev Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Parlamendi rahanduskomisjoni esimees, sotsiaaldemokraat Rannar Vassiljev ütles täna riigieelarve eelnõu teisel lugemisel, et suur osa tuleva aasta eelarvest lepiti kokku kevadistel koalitsioonikõnelustel ning ehkki kompromisse tuli teha, ei tunne sotsiaaldemokraadid, et koalitsioonipartner oleks teinud neile ülekohut.

Riigikogu ees ettekandega esinenud ja seejärel üle kahe tunni saadikute küsimustele vastanud Vassiljevile esitas kompromisside kohta küsimuse Isamaa ja Res Publica Liitu kuuluv Aivar Riisalu, kes avaldas juba ette arvamust, et tegu on tänase õhtu parima küsimusega.

«Lähed oravaga maadlema, saad karvaseks, kukud puu otsast alla ja neid karvu pärast maha pesta on päris-päris keeruline. Seda on ajalugu korduvalt näidanud, et oravaga maadelda ei ole mõtet,» alustas Riisalu, kes soovis Vassiljevilt teada, milline oli talle eelarvemenetluse ajal kõige raskem hetk, kus ta läks kõige rohkem iseendaga vastuollu ja tundis, et enam ei suuda, kuna «oravakarvad kippusid hingamisteid lämmatama».

Vassiljev vastas, et suurem osa eelarvest lepiti kokku kevadistel koalitsioonikõnelustel, mistõttu polnud hilisemad eelarvevaidlused nii tulised kui tavaliselt. «Aga ma arvan, et eks neid keerulisi kohti oli palju ja üks keerukus kindlasti puudutas just sedasama eelarvet ja seda rahalise katte leidmist. Ma ei oska küll välja tuua mingit konkreetset asja, kus mina või sotsiaaldemokraadid oleks tundnud, et oravakarvad hingamist takistavad ja neid kuidagi kurgust välja võtta ei saa. Ma seda väga ei tunneta,» ütles ta.

Küll nentis Vassiljev, et kompromisse tuli eelarvemenetluse käigus teha, kuid kokkuvõttes sai tema hinnangul suures pildis päris hea eelarve.

Tuleva aasta riigieelarve eelnõu arutelu algas pärast kella 16 ning on praeguseks kestnud juba pea viis tundi. Kui eelnõu läbib täna teise lugemise, peaks selle lõpphääletus toimuma 10. detsembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles