Hollandlanna tõi oma tütre Islamiriigist koju

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Islamiriigi võitleja ja tank
Islamiriigi võitleja ja tank Foto: SCANPIX

Hollandlanna pöördus koju Hollandisse tagasi olles päästnud oma tütre Süüriast Raqqast Islamiriigi võitlejate käest.

Perekonna advokaat teatas, et tütar Aicha arreteeriti pärast seda kui ta oli kodulinna Maastrichti tagasi jõudnud, edastab BBC.

Ema Monique tegi eluohtliku reisi, et päästa oma tütar abielust islamiekstremistiga.

 Aicha on üks paljudest noortest eurooplannadest, kes on läinud Süüriasse ja Iraaki, et saada sunniitliku äärmusrühmituse Islamiriik džihadistide naisteks.

Aicha lahkus Hollandist selle aasta veebruaris eesmärgiga abielluda Hollandi-Türgi päritolu võitleja Omar Yilmaziga. Tegemist on mehega, kes veel mõni aeg tagasi oli Hollandi sõjaväelane, kuid nüüdseks on Islamiriigi liige.

Naise ema sõitis oktoobris Türki, kuid ei pääsenud üle piiri Süüriasse.

Monique sõnas septembris Hollandi televisioonile, et ta tütar muutus lühikese ajaga tavalisest Hollandi teismelisest radikaalmoslemiks. Tütar suhtes sotsiaalmeedias Omar Yilmazi nimelise mehega ning nad armusid.

«Mu tütar nägi selles mehes mingit sorti Robin Hoodi,» selgitas ema.

Ema teatas tütre plaanist reisida Süüriasse politseile ning Aicha pass konfiskeeriti. Tüdruk lahkus salaja Hollandist ID-kaardi abil.

Yilmaz sõnas Briti ajakirjanikule Anna Holliganile, et ta abiellus Hollandi teismelisega pärast seda kui üks teine selle tüdrukuga abielluma pidanud kaaslane hukkus.

«Meie suhe ei töötanud ja selle tõttu läksime lahku. Tema läks oma ja mina oma teed,» teatas võitleja.

Möödunud nädalal õnnestus hollandlannal Monique´il pääseda Süüriasse Islamiriigi «pealinna» Raqqasse ning tütar kätte saada. Ema ja tütar reisisid läbi Türgi tagasi Hollandisse.

Yilmaz viitab Twitteris Aichale kui oma eksnaisele.

Hollandi politsei ja võimuesindajad ei avaldanud Aicha juhtumi kohta detailsemat infot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles