Valitsus eraldas riigikaitsekulude katteks ligi 8,4 miljonit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna Ämari lennubaasi külastavat Jens Stoltenbergi ootasid seal Eesti, Saksa ja USA kaitseväelased.
Täna Ämari lennubaasi külastavat Jens Stoltenbergi ootasid seal Eesti, Saksa ja USA kaitseväelased. Foto: Jaanus Lensment

Valitsus otsustas tänasel istungil eraldada reservist ligi 8,4 miljonit eurot kiireloomuliste ja ühekordsete riigikaitseliste kulude katteks.

Valitsus eraldab reservist 8 367 559 eurot laiapõhjalise riigikaitse tagamiseks vajalike kiireloomuliste ühekordsete soetuste ja investeeringute rahastamiseks, teatas BNSile valitsuse pressiesindaja.

Raha jagatakse kaitseministeeriumi, siseministeeriumi ning majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi valitsemisalade ning presidendi kantselei vahel.

«Detailsem jaotus on asutusesiseseks kasutamiseks, aga ta põhimõtteliselt lähtub sellest arusaamast, et riigikaitse on laiapindne,» ütles Mikser valitsuse pressikonverentsil.

Tema sõnul lähtub kõnealune riigikaitseliste kulude jaotus arusaamast, et Eesti peab olema hea liitlane ja olema valmis täitma oma liitlaskohustusi, olema valmis nii kiiresti reageerima kui ka tegelikult tagama valitsuse toimimise ka keerulistes oludes. «Need on kindlasti turvalisuse, nii sisemise kui välise tagamiseks olulised ja vajalikud kulutused ja kooskõlas praeguse valitsuskoalitsiooni poliitilise joonega,» lisas Mikser.

Kaitseministeeriumi pressiesindaja ütles BNSile, et kaitseministeeriumile määratud summa katab liitlasüksuste kohaloleku kulud. Valitsuse otsuse kohaselt ei kaeta Eestisse tulnud liitlasüksuste vastuvõtmisest tekkinud lisakulusid kaitse-eelarvest, vaid selleks eraldatakse täiendavalt raha.

«Sellest täiendavast eraldisest kaetakse ära täiendavad ja ettenägematud kulud, mis on tekkinud Ämaris õhuturbemissiooni rotatsioonide vastuvõtmisega, samuti Eestis harjutava USA maaväe üksuse vastuvõtmisega. Tegemist on majutuskuludega nii Ämaris kui Tapal, aga ka täiendavate lennuväljateenuste tagamisega Ämaris ning muude samalaadsete kuludega,» ütles pressiesindaja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles