Loomakaitsjad paluvad inimestel boikoteerida Ökofestivali vähi- ja kalaretke

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik

Eesti Loomakatse Selts (ELS) saatis Ökofestivali korraldajatele pöördumise, milles palub loobuda meelelahutuslikel eesmärkidel vähkide ja kalade püüdmisest ning nende tapmisest valu tekitaval viisil.

18. augustil Põlvamaal toimuva Ökofestivali raames on plaanis Õrsama järve ääres vähipüük ning nagu ütleb kodulehe tutvustav tekst, plaanivad osalised «mõõdulised vähid ka patta panna ja pärast mekkida».

ELS-i teatel aga tähendab see vähkide elusat keetmist, mis ei ole loomasõbralik ning põhjustab vähkidele valu ja kannatusi.

Vähiretke korraldajate väitel on vähiretke korraldamise eesmärgiks tutvustada osalejatele vähkide eluviisi ja püügimeetodeid ning aidata kaasa vähipopulatsiooni kasvule.

Kuigi ELS on nõus, et vähkide eluviiside tutvustamine aitab kaasa vähipopulatsiooni kasvule, ei nõustu selts, et vähid tuleb pärast kinnipüüdmist toiduks tarvitada, eriti veel, kui seda
tehakse meetodil, mis on vähkidele kõige piinarikkam.

«Leiame, et vähid tuleks pärast kinnipüüdmist nende loomulikku elukeskkonda tagasi lasta - kas samasse veekogusse või mõnda muusse vähkide elutegevuseks sobivasse veekogusse,» teatas selts.

20. augustil toimub festivali raames veel ka kalaretk koos Vladislav Korzetsiga, kuid kuna ELS-ile ei ole retke läbiviimise ja kalade heaolu tagamise kohta vastust saadetud, kardavad loomakaitsjad, et ka kalade püüdmine ja tapmine võib toimuda piinarikkal viisil.

Seega palub ELS inimestel Ökofestivali vähi- ja kalaretkel mitte osaleda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles