Kohver hindas kohtumisel konsuliga oma tervisliku seisundi heaks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti kaitsepolitseinik Eston Kohver Venemaal kohtus.
Eesti kaitsepolitseinik Eston Kohver Venemaal kohtus. Foto: TASS / Scanpix

Eesti konsul kohtus kolmapäeval Moskva Lefortovo vanglas Eston Kohvriga, kinnipeetava kaitsepolitseiniku sõnul on tema tervislik seisund hea.

Eesti konsul kohtus kolmapäeval kuuendat korda Eston Kohvriga, keda peetakse kinni Moskva Lefortovo vanglas, kohtumine kestis umbes tund aega, ütles BNSile välisministeeriumi pressiesindaja. Kohver hindas kohtumisel konsuliga oma tervisliku seisundi heaks.

Kohtumisel ütles konsul, et Eesti tegeleb jätkuvalt intensiivselt Eesti kaitsepolitsei ametniku võimalikult kiire Eestisse naasmisega. Eesti on taotlenud Venemaa võimudelt Eesti arstile luba Kohvri meditsiiniliseks läbivaatuseks, kuid Vene võimud ei ole nendele taotlustele seni vastanud. Samuti ei ole Vene võimud vastanud noodile selle kohta, et Eesti ei pea kuidagi õigustatuks psühhiaatrilise ekspertiisi läbiviimist.

Samuti edastas konsul Kohvrile sõnumeid lähedastelt. Konsul saadab Kohvrile regulaarselt ka toiduaineid ja muud vajalikku. Pressiesindaja sõnul lepiti kokku, et konsul külastab Kohvrit uuesti lähiajal.

Pressiesindaja sõnul toimuvad kõik konsuli ja Kohvri kohtumised vanglatöötajate juuresolekul. Vastavalt Venemaa seadustele võimaldatakse konsulil Kohvriga kohtuda maksimaalselt kaks korda kuus.

«Välisministeerium jätkab jõupingutusi, et konsul saaks võimalikult tihti Eston Kohvriga kohtuda,» lisas ta.

Eesti kaitsepolitsei teatas 5. septembri õhtul, et sama päeva hommikul kella 9 ajal võtsid Venemaalt tulnud tundmatud isikud relva ähvardusel vabaduse teenistuskohuseid täitnud kaitsepolitsei ametnikult ja viisid ta endaga üle piiri Venemaale. Vahejuhtum toimus Luhamaa piiripunkti läheduses Võrumaal Meremäel.

Kaitsepolitseinik Eston Kohver viidi füüsilist jõudu kasutades relva ähvardusel Venemaale. Inimröövile eelnes seejuures Venemaa suunalt operatiivraadioside segamine ja suitsugranaadi kasutamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles