Venemaa: Malaisia lennuki hukku kasutatakse sanktsioonide huvides

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemeelne separatist Malaisia lennuki rusude peal Ida-Ukrainas.
Venemeelne separatist Malaisia lennuki rusude peal Ida-Ukrainas. Foto: SCANPIX

Malaisia lennufirma Malaysia Airlines reisilennuki huku uurimist ümbritsevaid asjaolusid kasutatakse ära Venemaale kehtestatud sanktsioonide säilitamiseks, ütles Vene välisministeeriumi pressiesindaja Aleksander Lukaševitš lääneriikidele vihjates.

«Meil on üha kindlamaks muutuv mulje, et teatud ringkonnad püüavad kasutada seda tragöödiat ära rahvusvaheliste pingete õhutamiseks ja ebaseaduslike Vene-vastaste sanktsioonide säilitamiseks,» ütles Lukaševitš neljapäeval Moskvas ajakirjanikele.

Tema kinnitusel on Malaisia reisilennuki huku põhjuste väljaselgitamiseks läbi viidav juurdlus põhjalik ja sõltumatu ning kooskõlas ÜRO Julgeolekunõukogu resolutsiooniga number 2166 ja Rahvusvahelise Tsiviillennundusorganisatsiooni (ICAO) reeglitega.

«Ainult niisugust uurimist ja selle tulemusi saab rahvusvaheline kogukond usaldada,» lisas Lukaševitš.

Amsterdamist Kuala Lumpuri suundunud Malaisia reisilennuk Boeing 777 kukkus Ida-Ukraina kohal alla 17. juulil. Katastroofis hukkusid kõik 298 pardalolnut.

Hollandi ekspertide esialgsete uurimistulemuste põhjal ei põhjustanud õnnetust lennuki tehniline viga, vaid see tulistati alla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles