Nuland: USA jääb Balti regiooniga seotuks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Victoria Nuland (vasakul) ja Läti välisminister Edgars Rinkēvičs täna Riias.
Victoria Nuland (vasakul) ja Läti välisminister Edgars Rinkēvičs täna Riias. Foto: SCANPIX

USA jääb Balti piirkonnas tegevaks, panustab NATO Walesi tippkohtumise otsuste rakendamisse ning saadab mitu eksperti Riias asuvasse alliansi strateegilise kommunikatsiooni oivakeskusesse, ütles Ühendriikide abivälisminister Victoria Nuland täna.

USA välisministeeriumi Euroopa ja Euraasia küsimuste abivälisminister arutas Läti kaitseministri Raimonds Vējonisega päevakajalisi julgeolekuküsimusi ja olukorda regioonis, NATO Walesi tippkohtumise otsuste praktilist elluviimist, Ühendriikide kohalolekut Lätis ning edasise koostöö võimalusi kahe riigi vahel.

Vējonis tänas Nulandit Ühendriikide kohaloleku eest regioonis ja juhtis tähelepanu Läti-USA pikaajalise strateegilise partnerluse rollile. «On oluline, et meie liitlaste väed oleksid paigutatud Balti riikidesse - see tagab vägede koostööoskuste arendamise, lahinguvalmiduse tõusu ning annab võimaluse uute teadmiste omandamiseks, mis on tähtis investeering alliansi võimekuste tugevdamisse,» sõnas ta.

Läti kaitseminister kordas valitsuse otsust suurendada 2020. aastaks kaitsekulutusi.

Nuland mainis kahe riigi koostöö olulisust ning Läti sõjaväe professionaalsust. Ta kinnitas Washingtoni otsust jääda seotuks Balti regiooniga ning panustada NATO tippkohtumise otsuste rakendamisse.

USA abivälisminister viibib Lätis 19.-20. novembrini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles