Venekeelse telekanali loomiseks hakatakse otsima nelja miljonit eurot

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kultuuriminister Urve Tiidus.
Kultuuriminister Urve Tiidus. Foto: Kristjan Teedema

Valitsuskabinet arutas täna rahvusringhäälingu juurde venekeelse telekanali loomist ning kultuuriminister Urve Tiiduse sõnul tahetakse plaaniga edasi minna, kuid selleks on vaja leida riigieelarvest neli miljonit eurot.

«Langetati põhimõtteline otsus, et venekeelne teleprogramm on vaja luua. Eraldi teema on see, et iga kanali loomiseks on vaja raha. See osa on praegu kultuuri- ja rahandusministeeriumi lahendada,» ütles Tiidus Postimehele.

«Meile esitati kolm võimalikku lahendust nii programmi kui kulude osas. Praegu jäi peale variant, mis maksab aastas neli miljonit eurot,» lisas ta.

Kultuuriminister rõhutas, et kanali loomise lõplikust otsusest saab rääkida siis, kui vajalik summa leitakse. Tiidus ei hakanud spekuleerima millal või kas üldse need vahendid leitakse. «Otsus jäi poolikuks. Põhimõtteliselt toetati, aga finantslahenduseta pole see terviklik.»

Kui vajalikud vahendid leitakse, siis alustab telekanal järgmise aasta septembris.

Arutelu venekeelse telekanali käivitamise üle jätkatakse lähiajal.

 Kultuuriministeeriumi ja ERRi poolt esitatud kava kohaselt lähtutakse kanali loomisel põhimõttest, et kõik ühiskonnagrupid peavad osa saama kvaliteetsest ja tasakaalustatud programmist, mis kajastab Eesti igapäevaelu ja kultuuri. Loodav kanal saab olema sõltumatu, iseseisev ning suunatud peamiselt venekeelsele sihtgrupile. 

Valitsuskabinet arutas 18. septembri nõupidamisel venekeelse teleprogrammi loomist Eesti Rahvusringhäälingus. Kabinet toetas kanali ettevalmistamise jätkamist, et see saaks tööd alustada septembrist 2015, ja tegi ERRile ülesandeks esitada kanali kontseptsioon ning analüüs 20. novembril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles