Puškov: Venemaa ei näe praegu piirileppe ratifitseerimiseks võimalust

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigiduuma väliskomisjoni esimees Aleksei Puškov.
Riigiduuma väliskomisjoni esimees Aleksei Puškov. Foto: SCANPIX

Venemaa sooviks ratifitseerida piirileppe Eestiga, kuid praeguses pingelises poliitilises olukorras ei näe selleks võimalust, ka Eesti enda käitumise tõttu, nii ütles Moskvas ERRi korrespondendile Vene riigiduuma väliskomitee esimees Aleksei Puškov.

Aleksei Puškovi pressikonverentsi peateemaks olid USA katsed kehtestada maailmas oma ülemvõimu - millele Venemaa kindlalt vastu astub - ning Ameerika kui niiditõmbaja roll Ukraina kriisis, kuid kuna riigiduuma välisasjade komitee esimehest sõltub otseselt Eesti-Vene piirileppe ratifitseerimine, küsis «Aktuaalne kaamera» temalt, mis seisus see protsess hetkel on ja kas kindel piir oleks takistanud kaitsepolitsei ametniku Eston Kohveri inimröövi, vahendas ERR Uudised.

Puškov vastas, et enne seda, kui Ukraina kriis võttis praeguse ilme, ei olnud mingisuguseid tõkkeid leppe ratifitseerimise ees nii Tallinnas kui ka Venemaal. «Rääkisime isegi paralleelse, samaaegselt toimuva ratifitseerimise võimalusest, nii palju kui tean, oli Venemaa välisministeeriumi seisukoht väga positiivne ja see, et lepet ei ole seni ratifitseeritud, ei tähenda, et keegi sooviks seda ümber teha, kuid poliitiline olukord on selline, et see lepe nagu ootaks oma tundi, ütleme nii. Rääkides teie nimetatud luureskandaalist, siis on see minu arvates väga konkreetne juhtum, mida minul on väga raske kommenteerida - kus Eesti ohvitser täpselt oli, kelle territooriumil,» ütles Puškov.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles