Politseinikud töötavad täna inimeste tehtud ettepanekute alusel

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei.
Politsei. Foto: Martin Ilustrumm

Täna töötab politsei üle Eesti ligi 3000 inimeste tehtud ettepaneku alusel, et hoida turvalisust ning tagada järelevalvet seal, kus liiklejad seda kõige rohkem ootavad.

Talgute ettevalmistuseks kogusid korrakaitsjad eelmise nädala jooksul tähelepanekuid probleemsetest kohtades liikluses ning ettepanekuid järelevalve tõhustamiseks. PPA Facbooki lehel olnud kaardirakenduse kaudu jõudis politseini 2942 ettepanekut probleemsete kohtade, teemade ja aegade osas, mida on ligi kuus korda rohkem kui eelmisel aastal.

Liiklustalgutele laekunud ettepankutest ligi kolmandik (1952) tehti Harjumaal. Tartumaal tegid inimesed 337, Virumaal 156 ning Pärnumaal 146 ettepanekut. 

Sarnaselt eelmise aastaga tegi ka tänavu inimestele enam muret juhtide sõidukiirus (804 tähelepanekut), fooritulede ja liiklusmärkide eiramine (652) ning nii jalakäijate kui ka autojuhtide hooletu käitumine ülekäigurajal (299). Üle 600 ettepaneku laekus ka liikluskorralduse parandamiseks.

Politsei- ja piirivalveameti politseimajor Veiko Kommusaare sõnul tõestab ettepanekute suur hulk inimeste muret liikluses toimuva pärast, samuti tahet kaasa aidata parema ja turvalisema keskkonna loomisele. «On väga oluline, et inimesed mõistaksid, et hooletu käitumine kahandab turvatunnet ning häirib kaasliiklejaid. Liiklustalgute eesmärk ei ole võimalikult paljude liiklejate karistamine, vaid juhtida nende tähelepanu võimalikele ohtudele, mida reeglite eiramine ning teistega mittearvestamine endaga kaasa võib tuua,» ütles Kommusaar.

Mullu tegid inimesed liiklustalguteks 540 ettepanekut. Kõige enam talgutööd tehti Tallinnas ja Harjumaal, kus kogunes üle 350 ettepaneku. Eelmise aasta talgupäeval kandsid politseinikud päeva jooksul ette enam kui 900 inimestega eksimuste tõttu peetud vestlusest. Kokku sekkus politsei liiklejate käitumisse enam kui tuhandel juhul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles