Stubbi erakonna populaarsus kukkus 42 aasta madalaimale tasemele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome peaminister Alexander Stubb 21. novembruil Soulis.
Soome peaminister Alexander Stubb 21. novembruil Soulis. Foto: SCANPIX

Soome suurima päevalehe Helsingin Sanomat tellitud küsitluse järgi on Koonderakonna (Kokoomus) populaarsus kukkunud viimase 42 aasta madalaimale tasemele.

Peaministri Alexander Stubbi juhitava partei poolt hääletaks praegu 17,4 protsenti valijaist. Viimati oli Kokoomuse populaarsus nii madal 1972. aasta parlamendivalimiste ajal.  

Kõige suurem poolehoidjate hulk on praegu Keskerakonnal ehk Keskustal, mille poolt annaks hääle 24,5 protsenti. Kui septembris-oktoobris oli Kokoomuse ja Keskusta vahe paar protsendipunkti, siis nüüd on see veninud seitsme protsendipunktini.

Sotsiaaldemokraatide (SDP) ja Põlissoomlaste populaarsus on peaaegu sama suur. Kui üldvalimised toimuks praegu, siis SDP koguks 16,4 ja Põlisoomlased 16,2 protsenti häältest.

Ka rohelised ja Vasakliit võitlevad häälte eest. Roheline Liit koguks praegu 8,3 ja Vasakliit 8,0 protsenti poolthäältest.  

Rootsi Rahvapartei saaks praegu 4,3 ja kristlikud demokraadid 3,6 protsenti poolthäältest.  

Telefoniküsitlus viidi läbi oktoobris-novembris ja selles osales 2400 inimest.

Soomlased valivad parlamenti 19. aprillil 2015.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles