Iisraeli kinnitusel plaanis Hamas välisminister Liebermani tapmist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisraeli välisminister Avigdor Lieberman.
Iisraeli välisminister Avigdor Lieberman. Foto: SCANPIX

Iisraeli sisejulgeolekuteenistus Shin Bet teatas neljapäeval, et Läänekaldal tabati islamiliikumise Hamas võitlusrühm, mille liikmed plaanisid välisminister Avigdor Liebermani tapmist.

Tegemist oli sisejulgeolekuteenistuse, armee ja politsei ühisoperatsiooniga.

Julgeolekuametnike sõnul on kahtlusalused vahistatud koos luureandmetega ministri autokonvoi liikumise kohta tema kodust Nokdimi asunduses. Ministri autot kavatseti tulistada raketiheitjast.

Shin Beti täpsustuse kohaselt võeti Läänekaldal asuvas Harmala külas vahi alla Ibrahim el-Zir, Ziad el-Zir ja Adnas Tzabih, kes alustasid plaani koostamist välisministri tapmiseks juba suvel möllanud sõja ajal. Rünnaku eesmärgiks oleks olnud juudiriigile sõnumi saatmine, et Gazas tuleb sõda lõpetada.

Julgeolekuametnike sõnul astuvad kahtlusalused juba lähipäevil tribunali ette süüdistatuna muu hulgas vandenõus mõrva sooritamiseks ja relvade salakaubaveos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles