Maksu- ja tolliamet hoiatab üliohtliku sünteetilise uimasti eest

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MTA hoiatab kõiki inimesi plastiliinile sarnase pruunikas rohelise aine eest, millel on kerge kasepuu aroom.
MTA hoiatab kõiki inimesi plastiliinile sarnase pruunikas rohelise aine eest, millel on kerge kasepuu aroom. Foto: Maksu- ja tolliamet

Maksu- ja tolliameti narkotalituse andmetel on Eestis hakatud sünteetilisi kannabinoide (nn spice’i) müüma neile tuntud uimastite välimust andes. Sellisel juhul ei tea keegi, mida aine sisaldab ja tarvitajatel üledoseerimise oht oluliselt suureneb.

Maksu- ja tolliamet on uurimiste käigus tabanud suures koguses ainet, mis oma välimuselt sarnaneb hašišile. Suure tõenäosusega on tegemist Eestis viimasel ajal üledoose põhjustanud sünteetilise uimastiga. Aine täpse koostise tuvastab ekspertiis.

MTA uurimisosakonna narkotalituse juhataja Urmet Tambre sõnul viitab konfiskeeritud aine välimus sellele, et seda püütakse müüa mõne teada tuntud narkootilise aine nime all. «Kuna antud sünteetiline uimasti võib olla selle nime all müüdavast kümneid kordi tugevam, siis on tarbijate jaoks nende toime ettearvamatu ning tagajärjed võivad olla traagilised,» märkis Tambre.

MTA hoiatab kõiki inimesi plastiliinile sarnase pruunikas rohelise aine eest, millel on kerge kasepuu aroom. Tegemist on väga ohtliku ainega, mille tarvitamise tagajärjed on ettearvamatud.

Eesti kohtuekspertiisi instituut kinnitas, et seni ei ole Eestis ühtegi surmajuhtumit sünteetilisest kannabinoidist olnud, kuid erinevates riikides on neid registreeritud. Samas on sünteetilise kannabinoidi toimest inimesed (peamiselt alaealised) sattunud haiglasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles