Vene välisministeerium soovitab Grybauskaitėl end talitseda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leedu president Dalia Grybauskaitė
Leedu president Dalia Grybauskaitė Foto: SCANPIX

Leedu presidendi Dalia Grybauskaitė retoorikale ei saa lähedale isegi Kiievi kõige äärmuslikumad avaldused, ütles Vene välisministeeriumi esindaja neljapäeval ja soovitas tal oma komsomoliaktivisti indu talitseda.

«Leedu president peaks oma komsomoliaktivisti indu talitsema ja saama jagu nõukogude mineviku kompleksidest, mis ilmselt sunnivad teda olema püham kui paavst ise,» ütles välisministeeriumi ametnik Aleksandr Lukaševitš.

Tema sõnul esineb Leedu riigipea väidetega, mis ei ole võrreldavad isegi Kiievi rahvusradikaalide kõige äärmuslikumate avaldustega.

«Tema väljaütlemised takistavad Ukraina kriisile lahenduse otsimist, mitte ei aita sellele kaasa,» ütles Lukaševitš, kelle sõnul erineb Grybauskaitė käitumine kainemate ja vähem odavast populaarsusest huvitatud poliitikute omast, kes tunnevad Ukraina olukorra pärast tegelikku muret.

«Poliitiku tarkust ei näita häbematu iha konflikte tekitada ja naabreid solvata, vaid võime tegelikkusest lähtuvaid viljakaid lahendusi leida,» tõdeb Vene välisministeeriumi ametnik hinnangus Leedu presidendi neljapäevasele raadiousutlusele, milles viimane hoiatas, et kui  Venemaad Ukrainas ei peatata, võib agressioon levida tervesse Euroopasse.

«Täna võitleb Ukraina rahu eest terves Euroopas, meie kõigi eest. Kui naaberriigi vastu agressiooni toime panevat terroristlikku riiki ei peatata, siis võib see agressioon levida Euroopasse ja kaugemalegi,» ütles Grybauskaitė rahvusringhäälingu LRT vahendusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles