Gorbatšov pani Putinile diagnoosi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NSVLi kunagine juht Mihhail Gorbatšov.
NSVLi kunagine juht Mihhail Gorbatšov. Foto: SCANPIX

Nõukogude Liidu viimane juht Mihhail Gorbatšov tutvustas eile Moskvas oma uut raamatut «Posle Kremlja» (Pärast Kremlit), rääkides presentatsioonil aga peamiselt NSVLi kokkuvarisemisest.

Netiportaali Gazeta.ru andmetel avaldas ta arvamust ka Venemaa praeguste juhtide üle. «Riik ei saa olla tugev, kui see ajab opositsiooni kogunemisi laiali provokaatorite abiga.»   

President Vladimir Putinile on raamatus pühendatud terve peatükk. Gorbatšov kohtus varem Putiniga regulaarselt, kuid nüüd on viimasest kohtumisest möödas pool aastat.   

Perestroika ja glasnosti «isa» tunnistas, et soovib endiselt Putiniga vestelda, kui presidendi nõunike kinnitusel on riigipea äärmiselt hõivatud.

«Teda vaevab sama tõbi, mis mindki kunagi – liigne enesekindlus. Ta peab end jumalaks või äärmisel juhul jumala asemikuks, kuid ma ei tea, mis küsimustes…»  

Gorbatšovi raamat koosneb varem avaldatud artiklitest, esseedest ja intervjuudest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles