Kaitsevägi ei luba Ämaris rohkem valimiskampaaniat teha

Karin Kangro
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Rõivas reklaamklipis
Taavi Rõivas reklaamklipis Foto: Internet

Kaks riigikogus esindamata erakonda – Eesti Konservatiivne Rahvaerakond ja Rahva Ühtsuse Erakond –, kes soovisid Reformierakonna eeskujul ka ise Ämari lennubaasi valimiskampaaniaks kasutada, said kaitseväelt eitava vastuse.

Kaitseväe poole reklaamisooviga pöördunud erakondadele vastati eitavalt, teatas kaitseväe pressijaoskond Postimehele, andmata täpsemaid kommentaare.

Konservatiivse Rahvaerakonna pressiesindaja, juhatuse liige ja valimiskampaania juht Urmas Espenberg saatis eile õhuväe ülemale kirja, kus palus luba teha Ämari lennubaasis reklaamikampaania tarvis mõned ülesvõtted.

«Ei soovi korrata Reformierakonda ning peaminister Rõivast ja kasutada maandumisradu, kuid sooviks oleks pildistada kolme meie kandidaati NATO hävitaja taustal. Eesti turvalisus on meie erakonna tähtis prioriteet,» kirjutas Espenberg, kelle sõnul kandideerib märtsis toimuvatel valimistel erakonna nimekirjas ka vormikandjaid.

Täna saatis kaitseväe juhatajale kirja Rahva Ühtsuse Erakonna esimees Kristiina Ojuland, kes palus luba filmida Ämari lennuväljal järgmisel nädalal reklaamklippi.

Selle nädala algul tuli Reformierakond välja kampaaniaklipiga, mis on osaliselt filmitud Ämari lennubaasis. Klipi filmimine lennubaasi territooriumil ja selleks vajalike kooskõlastuste saamine on tekitanud ajakirjanduses küsimusi ning näiteks president Toomas Hendrik Ilves on rõhutanud, et kaitsevägi tuleb hoida valimiskampaania tegemisest lahus.

Reformierakonna esimees, peaminister Taavi Rõivas ütles kolmapäeval Postimehele, et erakonna reklaamklipi filmimiseks olid kõik vajalikud kooskõlastused olemas ning küllap antaks need ka teistele erakondadele. Ühtlasi kinnitas ta, et kui teiste erakondade esimehed tahaksid teha valimisklippi näiteks Stenbocki majas, siis ei teeks ta sellele takistusi.

Konservatiivne Rahvaerakond on sellestki ideest kinni haaranud, palunud luba peaministri kabinetis pildistada ja saanud Espenbergi kinnitusel juba ka positiivse vastuse.

Riigikogu valimised toimuvad 1. märtsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles