Holland: MH17 vraki teisaldamisel leiti uusi inimjäänuseid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemeelne separatist eile MH17 rusude juures.
Venemeelne separatist eile MH17 rusude juures. Foto: SCANPIX

Malaisia lennufirma Malaysia Airlinesi lennu MH17 vraki teisaldamine jätkub ning uurijad leidsid uusi inimjäänuseid, selgus täna Hollandi valitsuse veebilehel avaldatud raportist.

Raporti kohaselt jätkus vraki teisaldamine plaanipäraselt.

«Osad vrakist teisaldati Torezi raudteejaama ning laaditi kaubavagunitesse, mis liiguvad hiljem edasi Harkivisse. Julgeolekuolukord on jätkuvalt habras ning asjaolude lubades jätkub operatsioon [laupäeval],» öeldi dokumendis.

Lisaks said Hollandi missiooni liikmed oma valdusesse päästetööde käigus leitud inimjäänused. Need toimetatakse esialgseteks uuringuteks Harkivisse ja lennutatakse seejärel teadmata hetkel Hollandisse.

Amsterdamist Kuala Lumpurisse teel olnud lennuk tulistati alla 17. juulil. Tragöödia 298 ohvri seas oli 17 riigi kodanikke. Holland kaotas katastroofis 193 kodanikku. Seni on tuvastatud 289 hukkunu säilmed ja Hollandi välisminister Bert Koenders hoiatas eelmisel nädalal, et mõnede ohvrite säilmeid ei pruugita kunagi leida.

8. novembri seisuga pole siiani suudetud tuvastada üheksat ohvrit.

Viimased teated inimjäänuste leidmisest pärinevad 12. novembrist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles