Venemaa ei osale tuumatippkohtumisel

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Rjabkov.
Sergei Rjabkov. Foto: SCANPIX

Venemaa kinnitab oma otsust mitte osaleda 2016. aastal USAs korraldatava tuumajulgeoleku tippkohtumise ettevalmistamises, ütles Vene asevälisminister Sergei Rjabkov täna.

«Tõepoolest, on otsustatud, et Venemaa ei ole seotud ettevalmistustega 2016. aasta tuumajulgeoleku tippkohtumiseks, mis korraldatakse USAs,» ütles Rjabkov tuumarelvastuse leviku tõkestamise konverentsil Moskvas.

Rjabkov esitas kaks peamist põhjust, miks Venemaa otsustas tippkohtumise ettevalmistustest mitte osa võtma.

«Me usume, et sellise tippkohtumise temaatika on ennast peaaegu ammendanud, sestap ei näe me lisaväärtust tööks teemadel, mida saab lahendada teiste, palju universaalsemate formaatidega  sama edukalt,» ütles asevälisminister.

«Venemaa otsus on põhjustatud ka sellest, et tagada palju universaalsemate institutsioonide nagu IAEA ja teised autonoomia ja potentsiaal,» ütles ta.

Rjabkovi sõnul ei ole otsus kuidagi seotud sellega, mis on juhtunud Venemaa suhetes USA ja teistega seoses Ukraina sündmustega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles