Tartu ülikool pani mineviku ja oleviku virtuaalsesse mälumängu

Merike Teder
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ülikooli peahoone.
Tartu ülikooli peahoone. Foto: Margus Ansu / Postimees

Tartu ülikool lõi rahvusülikooli 95. aastapäevaks virtuaalse mälumängu «Targaks ülikoolis», kus saab proovile panna oma teadmised Tartu ülikooliga seotud inimestest, kohtadest ja ajaloost.

Liigu mälumängu juurde siit!

Mälumängus selgub, mis tähega peaks algama professori perekonnanimi, et tal oleks «eeldusi» saada Tartu ülikooli rektoriks; saab vastuse küsimus, miks Academia Gustaviana üliõpilased esitasid 17. sajandil senatile kaebuse ühistoidu laua (sisuliselt söökla) kohta, tunda ära Tartu ülikooliga seotud inimeste karikatuure, hääli jpm.

Mälumängu idee autori, Tartu ülikooli õppeprorektor Martin Halliku sõnul loodi mälumäng selleks, et läbi minevikku suunatud mäluharjutuse muuta virgeks meie meel uute sihtide seadmisel: «Kui kunagi aastate eest suudeti teha huvitavaid asju, siis suudame seda ka meie! Uued mõtted sünnivad vanade ideede kokkupuutumisel uute oludega.»

Mälumäng peaks tekitama ahhaa-efekti igas vanuses mängijatel, hoolimata nende teadmistepagasist, sest küsimused on eri raskusastmega.

Üks mäng koosneb 10 küsimusest, mille seas on hulgaliselt pildi- ja videoküsimusi.

Mälumäng on valminud TÜ muuseumi ja infotehnoloogia osakonna koostöös.

Detsembris tähistatakse Tartu ülikoolis rahvusülikooli 95. aastapäeva. Tartu ülikool on alates 1919. aastast esimene eestikeelne kõrgkool.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles