Andres Arrak: IRLi astumine tähendas päevapealt vallandamist

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Arrak
Andres Arrak Foto: Liis Treimann / Postimees

Äsja Isamaa ja Res Publica Liitu astunud majandusteadlane Andres Arrak kirjutab sotsiaalmeedias, justkui oleks Tõnis Lukas ta erakonnaga liitumise tõttu päevapealt vallandanud, Lukas lükkab süüdistuse tagasi.

«Vahel on meelsuse avaldamine fataalne. Minu IRLi astumine tähendas minu päevapealt vallandamist Tõnis Lukase poolt ...... mis iganes põhjusel,» kirjutas Arrak Facebookis. «Ei saa jätta märkimata, et IRL (endine Isamaliit oli Lukase koduerakond). Aga see selleks. Ilmneb, et ka poliitikast «väljas» võib räpaseks saada/jääda,» seisab samuti postituses.

Nimelt on Arrak aasta algusest töötanud Eesti Rahva Muuseumi turundusjuhina. Muuseumi direktor on teadagi Tõnis Lukas, kes sõnab postituse kommentaaris vastuseks, et töösuhte puhul oli sõlmitud käsundusleping, mille tähtaeg aasta lõpus kukub.

«Üks väike asjasse puutuv märkus siia vahele siiski - tegemist ei olnud sugugi vallandamisega, vaid ette informeerimisega, et selle aasta 31.detsembril lõppeb aastane käsundusleping ja uut lepingut pole uue aasta algusest kavas sõlmida. Ja seda töökorralduslikel põhjustel,» vastas Lukas kolleegile.

Majandusteadlane Andres Arrak teatas möödunud nädalavahetusel, et liitub IRLiga, ent kevadistel valimistel ta riigikokku ei kandideeri.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles