EAS hakkab Eestisse poksiga turiste meelitama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läbirääkimised on käimas Soome profipoksija Robert Heleniusega, et ta Eestisse boksima kutsuda.
Läbirääkimised on käimas Soome profipoksija Robert Heleniusega, et ta Eestisse boksima kutsuda. Foto: Lehtikuva / Scanpix

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) andis MTÜle Kindel Käsi ligi 61 500 eurot rahvusvahelise profipoksiürituse Giga Boxing Night Estonia korraldamiseks, mis siia turiste peaks meelitama.

«Meie visioon on luua profipoksi võitlusürituste sari, mis hakkab toimuma Eesti erinevates paikades kolm korda aastas,» ütles MTÜ Kindel Käsi juhatuse liige Ervin Kade BNSile. See üritus on Kade sõnul parim võimalus kodumaa tutvustamiseks välisturul pärast eelmisel suvel Tallinna laululaval toimunud Robbie Williamsi kontserti.

«Üritus jõuab tänu EASile otseülekandes ka mitmetesse rahvusvahelistesse tele- ja internetikanalitesse.» Kade sõnul on tegemist ainulaadse võimalusega kutsuda Eestisse välisturiste ning reklaamida Eestit kui turismipiirkonda.

Koostöös võitlejate ja kohalike stsenaristidega on valmimas ka reklaamiklipid, kus tähtsaimal kohal on Eesti kui reisisihi tutvustamine. Ühtlasi on see Eesti esimene ja suurim rahvusvaheline profipoksiüritus, kus jagatakse esimest korda välja ka Eesti võitlusspordi ajaloo rahvusvaheline profipoksi tiitel.

«Läbirääkimised on käimas Soome ühe populaarseima sportlase, Skandinaavia hinnatuima profipoksija ja endise Euroopa meistri Robert Heleniusega ning Eestist pärit ning ka meie koondist esindanud Artur Akavoviga, kelle valduses on WBO Euroopa tiitel,» ütles Kade.

Peaüritus toimub 21. märtsil Tondiraba jäähalli Tallinn Arenal, kuhu oodatakse lisaks poksistaaridele ka 100 välisajakirjanikku ja 2000 võistlushuvilist raja tagant.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles