New Yorgi osariiki ähvardavad rekordilise lumesaju järel üleujutused

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaks Buffalo elanikku rookisid eile verandalt lund teise korruse aknast välja küünitades.
Kaks Buffalo elanikku rookisid eile verandalt lund teise korruse aknast välja küünitades. Foto: SCANPIX

USA New Yorgi osariigi ennustatakse nädalavahetuseks sooja ja vihmast ilma, see aga ähvardab paksu lumevaiba alla peidetud aladel kaasa tuua uputuse.

Eile hoiatas USA riiklik ilmateenistus, et osa piirkondi peaks valmistuma märkimisväärseteks ja ulatuslikeks üleujutusteks, kirjutas Reuters.  

New Yorgi osariigi läänepoolsetes kohtades sadas lund kahe meetri jagu – tavaliselt on see seal aastanormiks. Homseks prognoositakse seal kümnekraadist sooja, esmaspäeval peaks õhutemperatuur veel kuue kraadi võrra tõusma, teatas ilmateenistus.

«Soojus toob sula. Sula toob vee. Vesi toob üleujutused,» sõnas New Yorgi osariigi kuberner Andrew Cuomo pressikonverentsil.

«Me valmistume ette selleks, et tuleb suurim üleujutus, selline, mida me pole pikka aega näinud,» lisas ta. Meil pole siin varem nii palju lund olnud ja nii palju lume sulamist lühikese aja jooksul samuti mitte.

Võimude teatel võib lume sulamine osades piirkondades kaasa tuua 152 kuni 183 sentimeetrise veekihi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles