Eestlased jagavad Londoni jõuluturul suitsuliha, mulgiputru ja kanasuppi

Marian Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mulgipuder
Mulgipuder Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Koos Soome, Rootsi, Taani, Norra ja Islandiga osaleb Eesti Skandinaavia jõuluturul Londonis.

23. novembrini toimuval turul tutvustatakse Eestit ja Eesti tooteid. Väljapaneku koostaja ja korraldaja, Eesti Gild Londonis eestvedaja Anneli Kimber ütles, et eelmisel aastal tunti erilist huvi Eesti jõulumaiustuste, mahetoodete ja käsitöö vastu.

Seekord pakutakse Eesti telgis ka toitu ja jooke kohapeal maitsmiseks. «Üllatame külastajaid suitsuliha, mulgipudru, kanasupi, viineripirukate ning piparkookidega,» ütles Jõuluturu korraldaja Liina Särkinen. «Menüü panime kokku selle järgi, mis toidud meie varasematel üritustel brittide seas on populaarsed olnud.»

Skandinaavia jõuluturgu on Londonis korraldatud juba viis aastat, vahendas Eesti Londoni saatkonna pressiesindaja. See kasvas välja Soome ja Norra kirikute jõuluturust ning tegutseb nüüd nii kirikute sees kui nende vahelisel tänaval. Turg on täis Skandinaavia jõulutooteid, disaini, käsitööd, tekstiili, rõivaid ning head põhjamaist toitu. Eelmisel aastal külastas turgu kolme päeva jooksul ligi 20 000 inimest ning sel aastal on külalisi oodata vähemalt sama palju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles