Somaalia islamistid võtsid vastutuse Kenya verise bussirünnaku eest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Al-Shababi mässulised.
Al-Shababi mässulised. Foto: SCANPIX

Somaalia islamistlik rühmitus Al-Shabab võttis täna vastutuse 28 mittemoslemist bussireisija tapmise eest naaberriigis Kenyas.

Islamistide eestkõneleja sõnul oli rünnak kättemaksuks Kenya julgeolekujõudude läinudnädalaste haarangute eest sadamalinna Mombasa mošeedes.

Relvastatud islamistid pidasid laupäeva varahommikul Kenya kirdeosas Somaalia piiri lähedal bussi kinni ja tapsid 28 mittemoslemist reisijat.

Pealinna Nairobisse teel olnud bussi rünnati mõni kilomeeter pärast Manderat, mis asub Kenya kirdenurgas Somaalia piiril.

Politsei sõnul pidasid äärmusrühmituse liikmed bussi kinni, juhtisid tee äärde ja kamandasid kõik umbes 60 reisijat välja. Seejärel jagati need moslemiteks ja mittemoslemiteks.

Mittemoslemid pandi uuesti bussi peale ja üritati nendega minema sõita, aga mootor ei käivitunud. Seejärel hukkasid isamistid oma vangid ja põgenesid tagasi Somaaliasse.

Kenya julgeolekujõud tegid möödunud nädalal Al-Shabaabi toetajaid ja relvi otsides haarangu sadamalinna Mombasa mošeedele. 350 inimest peeti kinni, üks lasti haarangu käigus maha.

Juba esmaspäeval tapeti kättemaksurünnakutes neli inimest.

Kenya on olnud Al-Shabaabi rünnakute sihtmärk alates 2011. aastast, mil tema väed tungisid Somaaliasse ja ühinesid hiljem seal islamistidega võitlevate Aafrika Liidu vägedega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles