Venemaa käitumine sunnib lääneriike suurendama sõjalisi kulutusi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene sõdur
Vene sõdur Foto: SCANPIX

NATO asepeasekretär Alexander Vershbow kirjutas laupäeval oma Twitteri kontol, et Venemaa käitumine Ukraina kriisis sunnib lääneriike suurendama sõjalisi kulutusi.

«Venemaa kasutab oma naabri vastu sõjalist hirmutamist, maskeeritud sissetungi, salajasi relvatarneid, majanduslikku väljapressimist, diplomaatilist kahepalgelisust ja desinformatsiooni,» märkis Vershbow.

Asepeasekretäri veendumusel üritab Venemaa süstemaatiliselt lõhkuda Euroopas suure vaevaga loodud poliitilist raamistikku.

«Alates sellest, kui Venemaa keeldub järgimast rahvusvahelist õigust ja üritab lõhkuda rahvusvahelist korda, peab lääs  suurendama kaitsekulutusi,» sõnas Vershbow.

«Venemaa vastuvõetamatu käitumine nõuab seda, et lääs järgiks oma põhimõtteid ja tõstaks kõrgeks hinna, mida tuleb agressiooni eest maksta. Selle alla käib ka Ukraina tugevdamine,» lisas asepeasekretär.

Ukraina kaitseminister Stepan Poltorak ütles laupäeval, et Ida-Ukrainas, kus venemeelsed separatistid valitsusvägedega võitlevad, on 7500 Vene sõdurit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles